KWARKTAART
500 g kwark
5 eidooiers en 5 eiwitten
1,25 dl slagroom, stijfgeslagen
1 eetl. verse muntblaadjes, gehakt
1 theel. citroenschil, gehakt
100 g sultana rozijnen
40 g bloem
50 g verkruimelde biscuit
1 borrelmaatje Tia Maria
1 zakje vanillesuiker
1 theel. kaneel
200 g suiker
1 snufje zout
Wel de rozijnen ± 30 minuten in de Tia Maria op een warme plaats. Bedek een ingevette springvorm met een diameter van 28 cm met de verkruimelde biscuit. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en klop eidooiers, suiker, kaneel en vanillesuiker tot een dikke crème.
Spatel hier de bloem, kwark en slagroom door en klop er de rozijnen, kaneel, citroenschil en munt doorheen. Spatel dan voorzichtig het eiwit erdoor en schep het mengsel in de springvorm.
Bak af in ± 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ºC. Open de oven en laat voorzichtig doorgaren. De taart is gaar als een erin gestoken breinaald er weer droog uitkomt.
Tip: Geef er wat losgeklopte crème fraîche of een bolletje vanilleijs bij.
4 personen
land : Israel
gerechtsoort : nagerecht
bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten