zondag 7 december 2008

Nonya chap chai (Maleisië en Singapore)

NONYA CHAP CHAI (GEMENGDE GROENTEN UIT DE NONJA-KEUKEN)

2 eetlepels olie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 theelepel rode tahoe
1 middelgrote ui, in dunne schijven
60 gram Chinese kool, grof gehakt
60 gram wortelen, grof gehakt
60 gram wolkenoortjes, geweekt, uitgelekt en grof gehakt
60 gram peultjes, afgehaald
2 eetlepels water
125 gram transparante vermicelli, geweekt en uitgelekt
60 gram tahoevellen, in stukjes gebroken en 2 - 3 minuten geweekt in water
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel suiker
½ theelepel versgemalen zwarte peper

Verhit de olie in een wok of braadpan en voeg al roerbakkend één voor één alle ingrediënten toe. Schep het gerecht na elke toevoeging goed om. Serveer de groenten, als de paper is toegevoegd, in een schaal.

4 personen

land : Maleisië en Singapore
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: