zondag 7 december 2008

Kang som pa (Laos)

KANG SOM PA (LAOTIAANSE VISSOEP)

500 gram gefileerde zoetwatervis, bijvoorbeeld snoekbaars
4 koppen water
1 spriet citroengras, fijngestampt, of 2 stukjes citroenschil
½ theelepel zout
2 eetlepels vissaus
2 ontvelde tomaten, in vieren gesneden
4 voorjaarsuitjes, fijngesneden
1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes
citroensap naar smaak

Snijd de vis in plakjes. Breng in een pan het water aan de kook en voeg er citroengras en zout aan toe. Laat het 10 minuten zachtjes trekken. Doe de vis erbij en voeg de vissaus toe. Zodra de vloeistof opnieuw het kookpunt nadert dient men de tomaten toe te voegen. Laat alles gedurende 10 minuten heel zachtjes pruttelen. Roer de voorjaarsuitjes en de korianderblaadjes door de soep. Neem de pan van het vuur en voeg citroensap naar smaak toe.

4 - 6 personen

land : Laos
gerechtsoort : soep

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: