zondag 7 december 2008

Thaise groente-visterrine (Thailand)

THAISE GROENTE-VISTERRINE

2 courgettes, in dunne plakken
350 gram broccoliroosjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
zout
4 eieren
200 gram kabeljauw- of zalmforelfilet
1 eetlepel geraspte gemberwortel
4 lente-uitjes, gesnipperd
1 eetlepel fijngehakte koriander
cayennepeper
200 gram garnalen
1 mango, vruchtvlees in plakken
100 gram cashewnoten

Courgetterepen in kokend water 10 sec. blancheren. Koudspoelen en droogdeppen. In ruim kokend water na elkaar broccoli en paprika paar minuten koken. Koudspoelen en laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 175 ºC. Cakevorm van 20 cm met courgette bekleden, plakken laten overhangen. Vis fijnmalen. Mengen met broccoli, eieren, paprika, gember, lente-ui, koriander, cayennepeper, zout (en rest courgette). In vorm achtereenvolgens lagen scheppen van groente-vismengsel, mango, groente-vismengsel, garnalen, groente-vismengsel, mango en groente-vismengsel. Terrine afdekken met overhangende courgette. Vorm met aluminiumfolie afdekken. In braadslede op rooster in midden van oven zetten. Kokend water in braadsledeschenken tot op ¾ van vorm. Terrine in 50 - 60 minuten gaar laten worden. Op schaal keren, eventueel bedekken met cashewnoten.

6 personen

bereidingstijd : 1 uur 30 minuten

land : Thailand
gerechtsoort : visgerecht

bron : Nynke van der Kooi [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: