KILOWIN TALONG SA GATA (SALADE VAN GEGRILLEERDE AUBERGINES)
‘Wij gebruiken hiervoor de hete kooltjes van de barbecue om de aubergines te grilleren en om het geraspte kokos dat speciale houtskoolaroma te geven. Denk eraan dat de ingrediënten 1½ uur moeten staan.’ Frank Yap, Bacoor, Filippijnen.
3 tomaten, fijngesneden
1 lente-uitje, fijngehakt
½ eetlepel zwarte peperkorrels, geplet
2 eetlepels azijn
500 g aubergines, in plakjes gesneden*
125 ml kokosmelk
zout
* Koop het liefst lange, smalle aubergines
Doe de tomaten, het lente-uitje, de peperkorrels en de azijn in een kom, roer alles goed door en laat het mengsel 1 uur staan.
Rooster de plakjes aubergine tot ze zacht zijn en doe ze in een kom.
Bedek de aubergines met het tomatenmengsel en laat alles nog 30 minuten staan.
Giet de kokosmelk over de auberginesalade, voeg wat zout toe en schep alles heel even om.
4 - 6 personen
land : Filipijnen
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Verandering van Spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten