AVOCADO DIPSAUS
De Filippijnen zijn door vele buitenlandse culturen beïnvloed, en niet het minst door die van de Amerikaanse militairen die meer dan 90 jaar lang op de eilanden gestationeerd zijn geweest. Zij zijn uiteindelijk vertrokken in 1992. In dit recept geeft de gemalen koriander een karakteristiek oosters smaakje aan deze versie van het klassieke Centraal-Amerikaanse dipsausje, de guacamole.
4 rijpe avocado’s
1 - 2 lenteuitjes, in dunne ringen gesneden
½ verse groene chilipeper, van de zaadjes ontdaan en in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ theelepel gemalen koriander
1 eetlepel limoen- of citroensap
zout
¼ theelepel paprikapoeder
Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees met behulp van een theelepel uit de schillen en prak dit in een kom.
Voeg de lente-uitjes, chilipeper en knoflook aan de geprakte avocado toe en meng alles weer goed door.
Roer de koriander, het limoen- of citroensap en wat zout door het avocadomengsel en meng alles goed door elkaar. Bestrooi de dipsaus met paprikapoeder en dien hem direct op met nacho’s, reepjes wortel en bleekselderij of schijfjes groene paprika erbij.
4 - 6 personen
land : Filipijnen
gerechtsoort : snack
bron : Verandering van Spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten