GROENE CURRYPASTA
15 kleine, verse groene pepertjes
4 teentjes knoflook
2 sprieten citroengras
2 limoenblaadjes
2 sjalotten
3 cm verse gember
50 g verse korianderblaadjes met steeltjes en worteltjes
2 theel. korianderzaadjes
1 theel. zwarte peperkorrels
1 theel. limoenrasp
½ theel. zout
2 eetl. pindaolie
Haal de steeltjes van de pepertjes. Pel de knoflook. Hak de sprieten citroengras fijn. Snijd de limoenblaadjes in stukken. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Schil de gember. Maal alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een dikke pasta. Roer er tot slot de olie met een lepel door.
In de koelkast is de pasta in een luchtdicht afgesloten bakje 3 weken houdbaar.
4 personen
bereidingstijd : 15 minuten
land : Thailand
gerechtsoort : saus
bron : Sla! april 1999
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten