zondag 7 december 2008

Groene currypasta (Thailand)

GROENE CURRYPASTA

15 kleine, verse groene pepertjes
4 teentjes knoflook
2 sprieten citroengras
2 limoenblaadjes
2 sjalotten
3 cm verse gember
50 g verse korianderblaadjes met steeltjes en worteltjes
2 theel. korianderzaadjes
1 theel. zwarte peperkorrels
1 theel. limoenrasp
½ theel. zout
2 eetl. pindaolie

Haal de steeltjes van de pepertjes. Pel de knoflook. Hak de sprieten citroengras fijn. Snijd de limoenblaadjes in stukken. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Schil de gember. Maal alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een dikke pasta. Roer er tot slot de olie met een lepel door.
In de koelkast is de pasta in een luchtdicht afgesloten bakje 3 weken houdbaar.

4 personen

bereidingstijd : 15 minuten

land : Thailand
gerechtsoort : saus

bron : Sla! april 1999

Geen opmerkingen: