SUP TAUHU (TAHOESOEP)
Mijn versie van de soep die in de Eastern and Oriental Express-trein geserveerd werd, is heel mild en kan - op de Aziatische manier - niet als voorgerecht, maar als onderdeel van de hoofdmaaltijd opgediend worden: een goed contrast met een scherpe curry.
4 deciliter Groentebouillon
125 gram witte tahoe, in blokjes van 1 centimeter doorsnee
30 gram wortel, in kleine blokjes
30 gram ui, in kleine blokjes
1 lente-uitje, in smalle ringetjes
2 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel suiker
snuf versgemalen zwarte peper
Verwarm de bouillon, doe de tahoe erin en breng aan de kook. Roer de overige ingrediënten erdoor, maal er peper boven en serveer.
4 personen
land : Maleisië en Singapore
gerechtsoort : soep
bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten