MIE IN KOKOSMELK OP Z’N THAIS
300 gr eiermie
1 ui
1 gele paprika
1 courgette
2 tl zonnebloemolie
1 teentje knoflook
2,5 cm gemberwortel
50 gr maïs
200 ml kokosmelk
50 gr pinda’s
1 el fijngehakte verse koriander
zout
peper
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in ringen. Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in blokjes. Snijd de courgette in plakken. Verhit de olie in een wok of grote pan en bak daarin de ui en de uitgeperste knoflook tot de ui zacht is. Rasp de gemberwortel en voeg deze met het korianderpoeder toe; bak dit 1 min. mee. Voeg de paprika toe en bak deze 3 min. mee. Voeg vervolgens de courgette en de maïs toe en bak nog 2 min. Roer er dan de kokosmelk doorheen en laat het geheel 2 min. sudderen. Hak de pinda’s grof. Voeg de verse koriander, de pinda’s en zout en peper naar smaak toe en serveer direct. Lekker met radijsjes en limoen
4 personen
voedingswaarde : 885 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 - 15 minuten
land : Thailand
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! oktober / november 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten