CITROENGRASRIJST
1 kleine rode ui, grofgehakt
2 tenen knoflook
2 rode chilipepers, grofgehakt
500 g basmatirijst
zout
2 stengels citroengras, doorgesneden en geplet met een deegroller
sap van 1 limoen
Pureer de ui in een keukenmachine of vijzel.
Spoel de rijst af tot het spoelwater helder blijft. Doe hem in een goed afsluitbare pan en overgiet hem met 1 cm water. Voeg zout naar smaak en het citroengras toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst afgedekt gaarkoken en alle vocht opnemen.
Schep de rijst losjes om met een vork en schep er de uienpuree door. Verwarm de rijst nog 5 minuten op heel laag vuur. Schep het limoensap erdoor. Voeg eventueel nog wat zout toe.
4 - 6 personen
land : Myanmar
gerechtsoort : bijgerecht
bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten