LAMSCURRY MET AMANDELEN
Korma van Uncle Ben’s is een echte Indiase currysaus, waarin behalve de typische specerijen voor curry ook amandelen, kokosmelk, tomaten en room verwerkt zijn. Een uitstekende basis voor een snel Indiaas gerecht. Ook heel lekker met kipfilet.
1 grote ui
500 g lamsbout zonder been
3 eetlepels olie
1 theelepel bloem
1 dl biogarde roer
1 pot Kormasaus (350 g, Uncle Ben’s)
25 g amandelschaafsel (zakje à' 45 g, Baukje)
¼ zakje verse koriander (à 15 g)
Ui pellen en fijnsnipperen. Vlees in blokjes snijden. In (hapjes)pan olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Vlees ca. 3 minuten meebakken. Intussen bloem door biogarde roeren. Kormasaus en biogarde aan vlees toevoegen en goed doorroeren. Vlees afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar laten sudderen. Intussen in droge koekepan amandelschaafsel goudbruin roosteren. In kopje koriander fijnknippen. Helft van amandelschaafsel en koriander door curry roeren. Rest erover strooien. Serveren met basmatirijst en komkommersla.
Tip: In plaats van biogarde roer kunt u ook volle yoghurt gebruiken. De korma wordt wat zachter van smaak als u de biogarde roer vervangt door 1 bekertje zure room (125 ml, AH).
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
land : India
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande 1 februari 1996
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten