AME HNAT (DROGE CURRY MET RUNDVLEES)
750 gram mager runderstoofvlees
2 grote uien
5 à 6 teentjes knoflook
2 eetlepels geraspte verse gemberwortel
1 theelepel kurkumapoeder
6 eetlepels sesamolie
¼ theelepel gemalen zwarte peper
2 sprieten citroengras of een flink stuk citroenschil
1 kop heet water
1½ theelepel zout
4 eetlepels gefruite uitjes
Snijd het vlees in grote dobbelstenen. Stamp uien, knoflook en gemberwortel tot een fijne puree (in een vijzel), snipper ze of rasp ze fijn. Voeg kurkumapoeder toe. Fruit dit mengsel in 3 eetlepels zeer hete olie. Temper de hittebron en laat alles onder voortdurend roeren met een houten lepel gedurende 15 minuten zachtjes koken, tot de olie zich van de andere bestanddelen losmaakt en de kleur van het mengsel roodbruin is. Voeg vlees, peper en citroengras of -schil toe. Schep alles goed om en laat het heel zachtjes bakken. Voeg daarna de rest van de olie toe en doe er het zout bij. Leg het deksel op de pan en laat alles sudderen tot het vlees gaar is. Voeg er af en toe een beetje water bij, als blijkt dat er te veel vocht verdampt en de kans op aanbranden groot is. Strooi er de gefruite uitjes over en geef er rijst en een van de vele bijgerechten uit de Birmaanse keuken bij.
4 à 6 personen
land : Myanmar
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Aziatisch kookboek : Charmaine Solomon (mijn bewerking)
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten