zondag 7 december 2008

Country captain (Singapore)

COUNTRY CAPTAIN

1 braadkuiken, ca. 1½ kg, of eenzelfde hoeveelheid kuikendelen
2 teentjes knoflook, fijngestampt
2 theelepels zout (of iets minder)
1 theelepel kurkumapoeder
½ theelepel gemalen zwarte peper
4 eetlepels olie
4 grote uien, in dunne plakjes gesneden
2 rode pepers, ontdaan van het zaad en in snippers gesneden
½ kop water, kokend


Snijd de kip in stukken. Meng knoflook, zout, kurkuma en peper door elkaar. Wrijf alle stukken kip met het mengsel in. Fruit de helft van de uien in de olie goudgeel en schep ze uit de pan. Houd ze apart. Fruit daarna de rest van de uien en voeg er zodra ze beginnen te kleuren de pepers aan toe. Doe, zodra de uien goudbruin zien, de stukken kip erbij en laat ze eveneens kleuren. Giet het water erbij.
Temper de hittebron en leg het deksel op de pan.
Laat alles sudderen tot de kip (bijna) gaar is. Haal het deksel van de pan en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
Dien de kip op met rijst en verdeel de achtergehouden gefruite uien over het gerecht.

5 - 6 personen

land : Singapore
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: