zondag 7 december 2008

Pittige rundvleescurry (Thailand)

PITTIGE RUNDVLEESCURRY

1 rode paprika
100 g peultjes
½ schaaltje babymaïskolfjes (à 125 g)
400 g bieflapjes
2 eetlepels olie
1 pakje Red Curry (50 g, Home Gourmet)
1 zakje coconut cream-powder (50 g, Home Gourmet)

Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 2 cm snijden. Peultjes schoonmaken, wassen en halveren. Maïskolfjes halveren. Vlees in reepjes van ca. 2 cm breed snijden. In wok olie verhitten. Currypasta ca. 1 minuut fruiten. Vlees toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut meebakken. Paprika, peultjes en maïskolfjes toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut meebakken. Kokospoeder mengen met 3 dl lauwwarm water en door groentevleesmengsel roeren. Afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Serveren met pandanrijst.

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

land : Thailand
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande februari 1996

Geen opmerkingen: