GEBAKKEN VIS MET GROENTEN
750 gram gefileerde zeevis, bijvoorbeeld kabeljauw
2 eiwitten, losgeroerd
1 theelepel (of iets minder) zout
½ theelepel vijfkruidenmengsel
1 theelepel maïzena
6 eetlepels olie
1 teentje knoflook, fijngestampt
½ theelepel fijngeraspte verse gemberwortel
2 koppen Chinese kool, in reepjes gesneden
6 voorjaarsuitjes, in stukken van 5 cm gesneden
1 eetlepel Chinese sojasaus
1 eetlepel oestersaus
½ kop water
Snijd de visfilets in repen van 5 cm. Haal ze door het losgeroerde eiwit en wentel ze daarna door een mengsel van zout, vijfkruidenmengsel en maïzena. Schud de overtollige maïzena er voorzichtig af. Bak de vis in een wok. Reken op een baktijd van 2 minuten. Bak echter niet alle repen vis tegelijk, doe het in vijf à zes porties. Laat de vis goed uitlekken en houd ze warm. Giet zoveel olie uit de wok tot er niet veel meer dan 1 eetlepel achterblijft. Voeg knoflook, gemberwortel en kool toe. Laat alles al omscheppende precies 1 minuut fruiten. Voeg er daarna de uien aan toe en laat alles nogmaals 1 minuut bakken. Doe er vervolgens de sauzen en het water bij. Breng alles snel aan de kook. Meng de maïzena aan met een beetje koud water en voeg ze aan de inhoud van de pan toe. Laat alles al roerende licht binden. Laat het heel even doorkoken. Leg de repen vis op een voorverwarmde schaal en schenk de kokend hete saus erover. Dien het gerecht onmiddellijk op en geef er rijst of noedels bij.
4 - 6 personen
land : Singapore
gerechtsoort : visgerecht
bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten