CHATZILIM MEVUSHALIM (STOOFSCHOTEL VAN AUBERGINES EN GROENTEN)
Een populaire groenteschotel bij een hoofdgerecht.
2 kleine aubergines
zout
4 courgettes, in plakken
6 tomaten, gepeld en in plakken
2 uien, in dunne ringen
1 rode paprika, in ringen
300 g wortelen, in plakken
4 eetl. fijngehakte peterselie
zout
versgemalen zwarte peper
3 dl tomatensap
50 g boter, gesmolten
GARNERING
peterselie
Snijd de aubergines in dikke plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten rusten.
Spoel ze af en dep ze droog.
Leg de plakken aubergine, courgette, tomaat, ui, paprika en wortel in een beboterde ovenschaal, bestrooi ieder laagje met peterselie, peper en zout en eindig met een laagje aubergine.
Giet er het tomatensap en de gesmolten boter over.
Dek de schaal af en zet hem 1 uur - 1 uur en 15 minuten in de op 190°C voorverwarmde oven, tot de groenten gaar zijn. Garneer met peterselie.
Tip: Wie van heet houdt, kan er nog een fijngehakt rood pepertje aan toevoegen.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 75 minuten
land : Israël
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Eten rond de Middellandse Zee / Norma Miller
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten