zondag 7 december 2008

Trop bamporng jiamuay pong tia (Cambodja)

TROP BAMPORNG JIAMUAY PONG TIA (AUBERGINE-OMELET)

2 grote eenden-, of 4 middelgrote kippeneieren
1 grote aubergine, overdwars in dunne schijven gesneden
3 eetlepels olie
1 eetlepel vissaus (sojasaus voor vegetariërs)
versgemalen zwarte peper
½ theelepel suiker
2 middelgrote lente-uitjes, fijngehakt

Breek 1 eenden- of 2 kippeneieren in een mengkom en klop ze los. Haal de schijven aubergine er goed doorheen.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak de schijven aubergine goudbruin en krokant. Schep ze uit deolie en zet ze apart.
Verhit de resterende olie in de pan en breek het andere ei (of eieren) erboven. Voeg meteen vissaus, peper en suiker toe en roerbak alles door elkaar.
Voeg snel de gebakken aubergineschijven en de lente-uitjes toe en schep het roerei eroverheen. Bak verder tot de consistentie van een omelet is verkregen; keer deze om als de onderkant bruin is en bak de andere kant.
Serveer de omelet op een schotel.

4 personen

land : Cambodja
gerechtsoort : eigerecht

bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: