zondag 7 december 2008

Tandoori spiesjes met komkommersaus (India)

TANDOORI SPIESJES MET KOMKOMMERSAUS

Indiaas gekruide stukjes kip met een frisse saus.

200 g kipfilet
2 dl volle yoghurt
1 a 2 eetlepels tandoorikruiden
½ komkommer
1 sjalotje
zout
1 eetlepel fijngehakte verse koriander of munt
½ theelepel gemalen komijn
2 eetlepels olie

Snijd de kip in reepjes. Roer 1 dl yoghurt met de tandoorikruiden door elkaar. Schep de kip erdoor. Marineer deze minstens 30 minuten. Schil de komkommer en verwijder de pitjes. Rasp het vruchtvlees boven een zeef. Snipper het sjalotje en schep hem door de komkommer. Strooi er zout over en laat dit ca. 10 minuten staan. Druk het vocht eruit. Doe de komkommer in een schaaltje en schep de rest van de yoghurt, de koriander en de komijn erdoor.
Verwarm de grill voor. Rijg de kipreepjes aan 6 spiesjes. Bestrijk ze met olie. Leg de spiesjes op het grillrooster en rooster ze in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Leg de spiesjes op twee borden en schep de komkommersaus ernaast. Lekker met naan en een frisse salade.

2 personen

voedingswaarde : 270 kcal per persoon
voorbereiding / wachten / bereidingstijd : 15 / 30 / 15 min.

land : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Menu 1995/05 (8 maart)

Geen opmerkingen: