KNAPPERIGE KNOFLOOK
750 ml arachideolie
25 g fijngehakte knoflook
Verwarm zo’n 750 ml arachideolie in een wok. Voeg wanneer de olie goed heet is 25 g fijngehakte knoflook toe. Laat de knoflook onder voortdurend roeren zo’n 40 seconden sputteren en goudbruin worden.
Verwijder de knoflook met een schuimspaan en laat zoveel mogelijk olie weer in de wok lopen. Laat de knoflook op keukenpapier uitlekken.
De gedroogde en knapperige knoflook blijft in een goed afgesloten bakje 1 maand goed.
Giet de afgekoelde arachideolie in een afsluitbare fles om weer te gebruiken.
4 personen
land : Thailand
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Sla! april 1999
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten