GARNALEN UIT KOEWEIT
Machboes heeft veel van de Amerikaanse jambalaya, die je vroeger zo heerlijk kon eten aan de boulevard in Scheveningen. Daar kwamen indertijd dan ook heel wat gewezen Shell-mensen, die boven zo’n bordje weer eens over vroeger konden praten. De overeenkomst is natuurlijk niet toevallig. Amerikaanse ‘oil-men’ zijn ook nadrukkelijk aanwezig geweest in Koeweit. En deze verbintenis tussen Uncle Sam en Arabië heeft in culinair opzicht iets nieuws opgeleverd dat de wereld niet mag missen.
droogkokende rijst naar behoefte
125 g garnalen, gekookt en gepeld
1 preitje
stukje rode peper
1 schijfje ananas
snufje kurkuma
snufje kerrie
snufje paprika
snufje chilipoeder
1 eetlepel boter
1 klein of half ei
boter voor een rond schaltje
GARNERING
gehakte peterselie
een paar hele garnalen
1 tomaatje
stukje komkommer
radijsjes
1 banaan, met citroensap bedruppeld
rode zuring
De rijst koken volgens het voorschrift op het pak.
Grote garnalen kleinsnijden, kleintjes heel houden, prei, rode peper (zonder pit als u niet van heet houdt) en ananas kleinsnijden.
De garnalen met de kruiderij, prei, peper en ananas even in de boter bakken, vervolgens de warme rijst toevoegen en ten slotte het ei. Roerend bakken tot het gestold is.
De warme garnalenrijst overbrengen in een ingevet rond schaaltje. Keren en versieren met de overige ingrediënten: waarvan het tomaatje in vieren, de komkommer in plakjes, en de radijs ingekeept. En dan, als het mogelijk is die heel decoratieve zuring eromheen, hoewel eikenbladsla of lollo rosso ook erg mooi zal staan.
1 persoon
land : Koeweit
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten