MACHBOES
250 g rauwe garnalen
braadboter
1 eetlepel uiensnippers
1 theelepel Baharat
½ theelepel kurkuma
2 kleingesneden tomaten
peper
zout
1 eetlepel fijngesneden peterselie
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 dl water
50 g basmatirijst
Per persoon 250 g rauwe garnalen pellen. Bakken in braadboter tot ze roze worden. Uit de pan nemen. In nog wat boter 1 eetlepel uiensnippers fruiten, bestrooien met 1 theelepel Baharat en ½ theelepel kurkuma. Twee kleingesneden tomaten met peper, zout en 1 eetlepel fijngesneden peterselie en koriander laten smelten, 1 dl water toevoegen. Als alles kookt, 50 g basmatirijst erbij doen en 10 minuten koken. Dan de garnalen toevoegen en nog 20 minuten laten koken onder een deksel. Halverwege omroeren. En ten slotte van het vuur af 5 minuten laten staan.
Deze machboes maakt men ook wel met vis, vlees en kip, soms met een handje rozijnen erbij.
1 persoon
land : Koeweit
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten