SIKUMCHI KUK (SPINAZIE MET VARKENSVLEES)
1 kg verse spinazie
350 gram varkensfilet
2 teentjes knoflook
2 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels lichte sojasaus
¼ theelepel gemalen zwarte peper
5 voorjaarsuitjes, fijngehakt
1 ei, losgeroerd
3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes, fijngestampt
Was de spinazie en laat ze goed uitlekken. Snijd het vlees in uiterst kleine stukjes. Hak de knoflooktenen ragfijn. Verhit de olie en bak de stukjes vlees en knoflook er al omscheppende 2 minuten flink in aan.
Voeg de spinazie toe, schep alles voortdurend om tot de spinazie iets geslonken is.
Temper de hittebron.
Voeg sojasaus, peper en voorjaarsuitjes toe. Schep alles goed om en giet er vervolgens al omscheppende het losgeroerde ei bij. Doe het gerecht onmiddellijk daarna over in een ondiepe schaal en strooi de sesamzaadjes erover. Geef er rijst bij.
4 - 6 personen
land : Korea
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten