SIGUMCHI DAENCHANG KUK (SPINAZIESOEP)
125 g mager rundvlees
250 g spinazie
1 ¼ dl daenchang*
1 liter runderbouillon
* bruine-bonenpasta, een bruine pasta, gemaakt van sojabonen en rijst
Snijd het vlees in reepjes van 5 cm en was de spinazie grondig. Meng in een soeppan de daenchang met de bouillon, voeg het vlees toe en breng het geheel aan de kook. Verwijder het schuim. Doe de spinazie in de pan en kook de soep nog 5 minuten.
Voor een extra geurige soep: Snijd het vlees, was de spinazie en verhit 1 eetlepel sesamolie in een pan. Fruit het vlees en de spinazie kort en voeg dan de bouillon met daenchang eraan toe.
4 personen
land : Korea
gerechtsoort : soep
bron : De Koreaanse keuken / Hyun-Pong Kim
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten