zondag 7 december 2008

Dadelkoekjes (Korea)

DADELKOEKJES

6 à 8 grote (verse - diepgevroren) dadels, ontpit
125 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
3 eetl. witte basterdsuiker
1 dl arachideolie

Hak de dadels ragfijn. Zeef het bakmeel met het zout in een kom. Strooi de suiker erover en voeg dan 3 eetlepels koud water toe. Meng alles en voeg tijdens het mengen nog 2 à 3 eetlepels water toe, zodat een vrij stijf deeg wordt verkregen. Rol het deeg op een met bloem bestoven deegplank uit. Steek er 8 à 12 rondjes met een middellijn van ca. 4 centimeter uit. Verdeel de fijngehakte dadels over de deegrondjes. Druk ze er met de platte hand vrij stevig in. Verhit de olie in een koekepan en bak de ‘koekjes’ er aan weerszijden in 5 tot 7 minuten goudbruin in.
Laat de ‘koekjes’ na het bakken even op een stuk keukenpapier uitlekken.
Bestrooi ze eventueel vlak voor het opdienen met wat poedersuiker.

4 personen

land : Korea
gerechtsoort : nagerecht

bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / met medewerking van Claude Lebey

Geen opmerkingen: