STRÖMMING À LA OPERAKÄLLAREN (GEBAKKEN SPIERING UIT DE OPERA-KELDER)
750 gram verse spiering
2 eidooiers
2 deciliter melk
50 gram roggebloem
zout
75 gram boter
Trek de spieringen in de lengte in twee stuken en verwijder de middengraat. Roer de eidooiers los en meng de melk er door. Leg de spieringen er in en laat ze een half uurtje zo liggen. Neem de vochtige spieringen en doop ze in de bloem, gemengd met zout. Bak ze in boter goudbruin in niet veel meer dan 6 minuten. Heet opdienen. U kunt een soortgelijk gerecht maken met verse haringen.
4 personen
land : Zweden
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Culinair reisboek : Een tocht door de landen van Europa, de landen ten oosten en ten zuiden van de Middellandse Zee en van Noord- en Zuid-Amerika / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten