zondag 7 november 2010

Prinsessekringler (Denemarken)

PRINSESSEKRINGLER (GESUIKERDE SPIRALEN MET AMANDELEN)

8 plakjes diepvries bladerdeeg
1 ei
6 el (fijne tafel)suiker
5 el geschaafde amandelen

Bakplaat invetten. Bladerdeeg uitspreiden en in ± 10 min. laten ontdooien. Ei splitsen. (Eiwit wordt niet gebruikt.) In kopje dooier loskloppen. Bladerdeeg op elkaar leggen. Met deegroller uitrollen tot rechthoekige lap van ± 25 x 30 cm. Op aanrecht helft van suiker en helft van geschaafde amandelen strooien ter grootte van deeglap. Deeglap bestrijken met ei. Met eikant op suikeramandelen leggen en goed aandrukken. Bovenkant van deeglap bestrijken met ei en bestrooien met rest van suiker en geschaafde amandelen en goed aandrukken. Deeglap in lengte in ± 24 repen van ± 1 cm breedte snijden. Elke reep in spiraal draaien en hiervan een “8” vormen. Op bakplaat leggen. ± 15 min. laten rusten. Intussen over voorverwarmen op 175°C. In midden van oven, spiralen in ± 20 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven, spiralen op taartrooster laten afkoelen. Spiralen in afgesloten trommel bewaren.

24 stuks

land : Denemarken
gerechtsoort : gebak

bron : Tip april 1987

Geen opmerkingen: