zondag 7 november 2010

Traditionele Scandinavische glögg (Noord-Europa)

TRADITIONELE SCANDINAVISCHE GLÖGG

2 l rode wijn
2 l witte wijn
½ l zoete vermouth
2 el Angostura
400 gram rozijnen
1 tl kardemompoeder
1 kaneelstokje
1 bolletje stemgember in plakjes
1 sinaasappel
15 kruidnagelen
400 gram blanke amandelen
1/3 l aquavit
350 gram suiker

Dag van tevoren: Maak met een prikker gaatjes in de sinaasappel en steek daar de kruidnagelen in. Doe de wijn, vermouth, Angostura, rozijnen, kardemom, kaneel, gember en de sinaasappel in een pan met ca. 8 liter inhoud. Roer de ingrediënten door elkaar, dek de pan af en laat 12 - 24 uur trekken. Voeg vlak voor het serveren amandelen, aquavit en suiker toe, zet de pan op en verwarm de glögg tot dat deze begint te koken. Haal van het vuur. Serveer met een lepeltje voor de rozijnen en amandelen.

Voor 20 - 24 glazen of mokken.

gebied : Scandinavië
gerechtsoort : drank

bron : Gall & Gall magazine december 1996

Geen opmerkingen: