zondag 7 november 2010

Finse zoetzure paddestoelen (Finland)

FINSE ZOETZURE PADDESTOELEN

1 l witte-wijnazijn
50 g suiker
2 theelepels zout
1 kaneelstokje
1 stukje verse gemberwortel
5 kruidnagels
stukje foelie
1 theelepel koriander
1 kg paddestoelen (champignons, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood o.i.d.), schoongemaakt en in stukken gesneden

Breng in een pan de azijn met de suiker en het zout aan de kook. Bind het kaneelstokje, de gemberwortel, de kruidnagels, de foelie en de koriander in een doekje bij elkaar en hang dit in de pan. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Doe de paddestoelen in een hoog inmaakglas en schenk er de kokende marinade over. Schenk de volgende dag de marinade uit het glas en breng het vocht opnieuw met het kruidenbuiltje aan de kook, schenk het over de paddestoelen. Herhaal dit na vier dagen nogmaals. Verwijder nogmaals vier dagen later het kruidenbuiltje uit het inmaakglas. Sluit het glas met folie en bewaar de paddestoelen enkele weken op een koele plaats. Serveer ze bij koud vlees.

4 personen

land : Finland
gerechtsoort : inmaak

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: