zondag 7 november 2010

Noorse vissalade (Noorwegen)

NOORSE VISSALADE

250 g gekookte visfilet, in stukjes gesneden
2 augurken, in reepjes gesneden
125 g gare doperwten
1 wortel, geschild en grof geraspt
1 appel, geschild en grof geraspt
1 sinaasappel, gepeld en in kleine stukjes verdeeld
enkele blaadjes sla
2 eetlepels zonnebloem- of maïsolie
2 eetlepels witte-wijnazijn
3 eetlepels suiker
zout
witte peper uit de molen
paprikapoeder

Schep in een kom de vis, de augurken, de doperwten, de wortel, de appel en de sinaasappel luchtig door elkaar. Bekleed een slakom met enkele blaadjes sla en schep er de salade in. Klop in een kommetje een sausje van de olie, de azijn, 3 eetlepels water, de suiker en wat zout, peper en paprikapoeder. Schenk het sausje over de salade en laat deze 30 minuten in de koelkast staan.

4 personen

land : Noorwegen
gerechtsoort : salade

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

1 opmerking:

vislokaal zei

VISSALADE - Nederlands aller aller lekkerste homemade zalmsalade, tonijnsalade, krabsalade en makreelsalade kan je bij Vislokaal kopen. Door echte chef koks gemaakte tonijnsalade, krabsalade, makreelsalade, super handig voor als de gfamilia over de vloer komt. Of gewoon zomaar.