zondag 7 november 2010

Geroosterde kikkererwten met groenten (Zweden)

GEROOSTERDE KIKKERERWTEN MET GROENTEN

250 milliliter gedroogde kikkererwten; een nacht geweekt
3 takjes verse tijm; (1 + 2)
1 laurierblaadje
1 kleine aubergine
4 - 5 tenen knoflook
1 rode paprika
½ rode Spaanse peper
25 milliliter zonnebloempitten
olijfolie
zout

Kook de kikkererwten met 1 takje tijm en laurierblad tot ze zacht zijn. Oven voorverwarmen tot 225 graden Celsius. Aubergines halveren. Beide helften een paar keer insnijden zonder ze door te snijden. Leg de helften in een grote platte ovenschaal met een takje tijm en 1 geplet teentje knoflook op iedere helft. Halveer de paprika, verwijder de zaden en leg beide helften in de ovenschaal. Leg hier ook de rest van de knoflook en de Spaanse peper bij. Strooi wat zout over de aubergines en giet wat olijfolie over alle groenten. Zet de ovenschaal in de oven en laat de groenten bakken tot ze zacht zijn geworden. Haal ze al gaande weg uit de schaal: knoflook en peper - 5 minuten paprika - 15 minuten aubergine - 20 minuten Haal de schil van de aubergine en de paprika. Hak de aubergine grof, snijd de paprika in stukjes en hak de knoflook en peper fijn. Rooster de kikkererwten en zonnebloempitten in wat olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg als laatste de groenten nog even toe om ze op te warmen. Opdienen met "aardperen-omelet" (zie recept).

4 personen

land : Zweden
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Niclas Rapp, via Tabitha [vegetariers]

Geen opmerkingen: