zondag 7 november 2010

Dublinse coddle (Dublin, Ierland)

DUBLINSE CODDLE

8 varkens- of runderworstjes
4 plakken bacon
30 g braadvet
2 grote uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
4 middelgrote kruimige aardappelen, in schijfjes van 3 mm
¼ tl gedroogde salie
gemalen peper
2 dl kippenbouillon
2 el fijngehakte peterselie

Oven voorverwarmen op 180 ºC. Worstjes in een pan met koud water leggen en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en 7 minuten, zonder deksel, laten koken. Worstjes afdrogen en laten afkoelen. Bacon in reepjes van 2 cm breed snijden.
Verhit het braadvet en bak de bacon 1 min. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin. Knoflook erbij doen en nog 1 min. bakken. Verwijder bacon, uien en knoflook. Bak de worstjes tot ze goed bruin zijn en haal ze uit de pan.
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van een hittebestendige schaal en bedek ze met de bacon, uien en knoflook. Met peper en salie bestrooien en kippenbouillon toevoegen. Worstjes er bovenop leggen, afdekken en ca. 1 uur in de oven op 180 ºC bakken. Garneren met peterselie.
Let op: dit gerecht smaakt extra lekker met Iers bier en sodabrood.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 40 minuten / 1 uur

land : Ierland (Dublin)
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Iers koken / Anne Wilson

Geen opmerkingen: