zondag 7 november 2010

Fish kuldiga (Letland)

FISH KULDIGA (ZALM MET CHILIGLAZUUR)

4 zalmfilets van 150 gram

GLAZUUR
100 gram bruine suiker
sap van 1 limoen
1 eetlepel sojasaus
3 gehakte, gedroogde chilipepers
1 theelepel zoete chilisaus

BONENSALADE
100 gram gare haricots verts
50 gram zwarte Mexicaanse bonen
50 gram gare doperwten
1 eetlepel gehakte basilicum
sap van 1 limoen
grof zeezout
4 eetlepels olijfolie

De salade: Meng de olie met het zout en het limoensap. Vermeng de haricots verts met de Mexicaanse bonen, de doperwten en de basilicum. Roer hier de dressing door. Kook de ingrediënten voor het glazuur in een pannetje tot het mengsel stroperig wordt. Bak de zalmfilets kort aan 1 kant. Kwast de glazuur op de ongebakken kant en zet de filets onder de hete gril tot het glazuur begint te kleuren en de vis gaar is. Serveer de vis op de bonensalade.

4 personen

bereidingstijd : 50 minuten

land : Letland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Lina [EUROPESErecepten]

Geen opmerkingen: