zondag 7 november 2010

Riskrem (Noord-Europa)

RISKREM (RIJSTPUDDING)

¾ l melk
100 g rijst
vanillesuiker
30 g gelatine
100 g amandelen
70 g suiker
60 g boter
¼ l room

Breng de melk aan de kook. Was de rijst en voeg het bij de kokende melk met vanillesuiker naar smaak. Laat het goed doorkoken. Neem het van het vuur en roer er de in heet water opgeloste gelatine doorheen. Voeg fijngehakte amandelen, suiker en boter toe. Goed afkoelen. Roer er dan voorzichtig de stijfgeslagen slagroom doorheen. Doe het geheel in een puddingvorm en laat het in de koelkast opstijven.
Dien de pudding op, in het midden gevuld met koude vruchtencompote of met een bessesapsaus.

4 personen

gebied : Scandinavië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Culinair reisboek : Een tocht door de landen van Europa, de landen ten oosten en ten zuiden van de Middellandse Zee en van Noord- en Zuid-Amerika / Wina Born

Geen opmerkingen: