zondag 7 november 2010

Deense boerenkoolsoep (Denemarken)

DEENSE BOERENKOOLSOEP

1 pakje gebonden kalfssoep
100 g gesneden boerenkool
2 eieren
25 g margarine
peper
nootmuskaat
enkele sneden roggebrood of een andere, niet te fijne broodsoort

Maak de soep klaar volgens de aanwijzingen op het zakje, maar gebruik in plaats van 1 liter water slechts ¾ liter.
Was de eieren en kook ze 8 minuten mee in de soep. Snijd intussen eventueel de gesneden boerenkool met mes en vork nog wat fijner.
Spoel de eieren onder de kraan af, pel ze, halveer ze overlangs en leg twee halve eieren in een diep bord. Bewaar de andere twee helften voor uw tweede bord soep.
Roer de margarine en de fijngesneden boerenkool door de soep en verwarm het geheel tot de soep weer kookt. Laat de soep twee minuten zachtjes doorkoken. Maak haar op smaak af met peper en nootmuskaat.
Giet de helft van de soep over de eieren in het diepe bord en eet deze soep met roggebrood of naar verkiezing een andere broodsoort.

1 persoon

land : Denemarken
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Éénpitskookkunst / Heleen van Haaften

Geen opmerkingen: