zondag 7 november 2010

Deense kaaspita's (Denemarken)

DEENSE KAASPITA’S

100 g Danish Cream Cheese (verse Roomkaas)
100 g Danish blue
2 vleestomaten
1 rode ui
½ krop ijsbergsla
1 dl bouillon
1 bosje bieslook
4 pitabroodjes
peper

Pliceer de tomaten (onderkant inkruisen met scherp mesje, ± 3 sec. in kokend water, koudspoelen, velletjes verwijderen), verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui. Snij de sla ragfijn, was en sla droog en mix nu dit alles door elkaar. hak de bieslook ragfijn. Meng in de mixer de Cream Cheese met de bouillon tot een gladde massa, brokkel de Danish blue erdoor, voeg de bieslook toe en wat peper naar smaak. Snij de pita’s open, vul ze met de salade, zet ze recht op (opening boven) en giet wat kaassaus erin. Serveer met de rest van de salade en saus apart erbij.
Tip: Bak ook eens 2 ons spekjes uit, laat ze uitlekken en meng door de sla.

4 personen

land : Denemarken
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : 30 Deense recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: