DEENSE VRUCHTENPUDDING MET ROOM
750 g rode vruchten (frambozen, aardbeien, rode bessen of een combinatie), schoongemaakt
2 eetlepels suiker
2 eetlepels maïzena
2 eetlepels geschaafde amandelen
¼ l slagroom
Pureer de vruchten met een mixer of in een foodprocessor. Doe de vruchtenpuree in een pan en roer er de suiker door. Breng het geheel voortdurend roerend aan de kook. Leng de maïzena aan met wat koud water en bind hiermee de vruchtenpuree. Schenk de pudding in glazen schaaltjes en zet ze minstens 2 uur in de koelkast. Garneer het nagerecht voor het serveren met de geschaafde amandelen. Klop de slagroom halfstijf en geef deze er apart bij.
4 personen
land : Denemarken
gerechtsoort : nagerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten