zondag 7 november 2010

Pinaattiletut (Finland)

PINAATTILETUT (FINSE SPINAZIEPANNENKOEKJES)

200 g Zweeds pannenkoekenmeel (IKEA Sweden Shop)
3½ dl melk
2 eieren
1 theelepel nootmuskaat
peper
zout
mespunt suiker
450 g gehakte diepvriesspinazie
75 g gesmolten boter
(cranberrycompote)

Klop met de mixer een glad beslag van het pannenkoekenmeel, de melk, de eieren, de nootmuskaat, peper, zout en de suiker.
Laat e spinazie op een zacht vuurtje of in de magnetron ontdooien. Schep de groente over in een zeef en druk al het vocht eruit. Schep de spinazie door het beslag en roer op een theelepel na de gesmolten boter door het beslag.
Verhit een ruime koekenpan en laat hierin de achtergehouden boter heet worden. Schep op enige afstand van elkaar 3 bergjes beslag in de pan en strijk ze uit tot rondjes van 7 cm. Bak de pannenkoekjes op matig hoog vuur tot de bovenkant droog is. Keer ze en bak ook de andere kant bruin. Leg ze op een schaal en houd ze in een op 100°C voorverwarmde oven warm. Bak op dezelfde wijze van de rest van het beslag ook pannenkoekjes.
Serveer de pannenkoekjes als bijgerecht of met cranberrycompote als lunch.
Tip: Bestrooi voor een extra pittig accent de pannenkoekjes met oude kaas.

4 personen

bereidingstijd : 25 minuten

land : Finland
gerechtsoort : bij- of lunchgerecht

bron : De Scandinavische keuken (IKEA)

Geen opmerkingen: