zondag 7 november 2010

Smörrebröd med köd (Denemarken)

SMÖRREBRÖD MED KÖD (SMÖRREBRÖD MET VLEES)

4 sneetjes bruin brood / wit brood / roggebrood
25 g boter
1 theelepel mosterd
¼ komkommer
1 uitje
plakken gekookte ham met kaas en hardgekookt ei
OF
plakjes rauwe ham met ananas en banaan
OF
plakjes rauwe ham met roerei en peterselie
OF
biefstuk tartaar met asperges
OF
plakjes rosbief met komkommer en uitjes
OF
plakjes leverworst met augurk en tomaat
OF
plakjes kipperollade met perzik en kiwi

Zorg ervoor dat u stevig vierkant brood kiest (allisonbrood, casinobrood, vierkant roggebrood).
Snijd het brood vooral niet te dik.
Roer de boter zacht en voeg de mosterd toe.
Besmeer de boterhammen dik met boter.
Maak de komkommer en ui schoon en snijd ze in plakken.
Maak een keuze uit de hierboven gegeven mogelijkheden.
Probeer de boterhammen zo aantrekkelijk mogelijk op te maken.
Leg het smörrebröd op een grote schaal.

4 personen

land : Denemarken
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Een culinaire wereldreis : ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: