zondag 7 november 2010

Haringsalade Helgoland (Helgoland, Denemarken)

HARINGSALADE HELGOLAND

3 zure haringen
1 bokking
4 tomaten
3 hardgekookte eieren
1 krop sla
5 eetlepels olie
3 eetlepels azijn
1 theelepel paprikapoeder
enkele druppels tabasco
1 ui
zout

Ontdoe de haringen en de bokking van huid en graatjes en snijd ze in stukjes. Verdeel de tomaten in achten en snijd de eieren in plakjes. Meng alles door elkaar in een schaal. Maak een dressing van de olie, azijn, paprika en tabasco en giet dit over de salade. Zet de schaal 30 minuten in de koelkast. Maak de kropsla schoon, pluk hem in kleine stukjes en meng deze kort voor het opdienen door de salade.

4 personen

land : Denemarken (Helgoland)
gerechtsoort : salade

bron : M. Welman [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: