zondag 7 november 2010

Flensjes met zure room en Deense viskuit (Denemarken)

FLENSJES MET ZURE ROOM EN DEENSE VISKUIT

30 sprietjes bieslook
75 g bloem
75 g volkorenmeel
zout
2 eieren
2 eetlepels honing
½ l melk
50 g boter of margarine
2 bekertjes zure room
1 potje gekleurde Deense viskuit (imitatiekaviaar, netto gewicht 50 g)
1 theelepel milde paprikapoeder

Bieslook boven een kopje heel fijn knippen (ca. 8 sprietjes achterhouden voor garnering). In een kom bloem, meel en ½ theelepel zout mengen. Eieren erboven breken. Honing toevoegen. Al kloppend met een mixer of garde scheutje voor scheutje de melk toevoegen tot het een glad beslag is. Gehakte bieslook er goed door mengen. In een steelpan water zachtjes aan de kook brengen. Plat bord erop leggen. In een koekenpan 1/8 van de boter verhitten. Van 1/8 deel van het beslag 1 dun klein flensje bakken. Op het bord op de steelpan leggen en zo warm houden. Op de zelfde manier nog 7 kleine flensjes bakken en warm houden. Bovenste flensje afdekken met aluminiumfolie.
Vier borden voorverwarmen. Op elk flensje (niet in het midden zodat het flensje later gevouwen kan worden) schepje zure room leggen, op de room een schepje viskuit leggen. Ca. ½ bekertje zure room en ½ eetlepel viskuit achterhouden voor garnering. Flensjes losjes in vieren vouwen en op elk bord 2 flensjes rangschikken. Op elk flensje een klein schepje van de achtergehouden zure room leggen en daarop een klein schepje van de achtergehouden imitatiekaviaar. Elk bordje garneren met de achtergehouden sprietjes bieslook. Bestrooien met paprikapoeder. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande maart 1988

Geen opmerkingen: