zondag 7 november 2010

Kalfsragout op Koerlandse wijze (Koerland, Letland)

KALFSRAGOÛT OP KOERLANDSE WIJZE

500 gram kalfspoelet
1 ui
100 gram pruimedanten
1 glas witte (land)wijn
zout
peper
1 mespunt nootmuskaat
geraspte schil van een halve citroen
50 gram vet
1 eetlepel bloem
20 gram boter

De blokjes vlees met de gehakte ui in het vet aanbraden. De bloem erover strooien en bruineren. Het vlees nu in een beboterde vuurvaste vorm doen, de ontpitte, gedurende een paar uur in witte wijn geweekte pruimen erop leggen, water toevoegen en met zout en peper, nootmuskaat en geraspte citroenschil kruiden. In gesloten pan gaar stoven.

4 personen

land : Letland (Koerland)
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Russische keuken / Maria Horváth

Geen opmerkingen: