KALA PAPERISSA (VIS IN BAKPAPIER)
1 kg vis (snoekbaars, zalm of kabeljauw)
grof zeezout
peper
eventueel jonge berkebladeren
50 g boter of margarine
750 g nieuwe aardappeltjes
dille
Maak de vis schoon en snijd hem in moten. Wrijf deze rondom in met grof zeezout en witte peper. Laat de vis 2 uur liggen en dep hem droog. Vet vier vellen bakpapier royaal in met boter. In Finlan, speciaal tijdens het midzomerfeest, worden soms wat jonge berkebladeren tussen de stukken vis gelegd. Die geven de vis een speciale smaak. Pak de moten stevig in het bakpapier. Leg de pakketjes in een zeer hete oven (250 ºC) en laat de vis in 30 minuten gaar worden. Eet hierbij nieuwe aardappelen. Kook ze gaar en schudt ze om met boter en flink wat fijngehakte dille.
4 personen
land : Finland
gerechtsoort : visgerecht
bron : Margriet agenda
zondag 7 november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten