zondag 7 november 2010

Kala paperissa (Finland)

KALA PAPERISSA (VIS IN BAKPAPIER)

1 kg vis (snoekbaars, zalm of kabeljauw)
grof zeezout
peper
eventueel jonge berkebladeren
50 g boter of margarine
750 g nieuwe aardappeltjes
dille

Maak de vis schoon en snijd hem in moten. Wrijf deze rondom in met grof zeezout en witte peper. Laat de vis 2 uur liggen en dep hem droog. Vet vier vellen bakpapier royaal in met boter. In Finlan, speciaal tijdens het midzomerfeest, worden soms wat jonge berkebladeren tussen de stukken vis gelegd. Die geven de vis een speciale smaak. Pak de moten stevig in het bakpapier. Leg de pakketjes in een zeer hete oven (250 ºC) en laat de vis in 30 minuten gaar worden. Eet hierbij nieuwe aardappelen. Kook ze gaar en schudt ze om met boter en flink wat fijngehakte dille.

4 personen

land : Finland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Margriet agenda

Geen opmerkingen: