zondag 7 november 2010

Deens kaasplateau (Denemarken)

DEENS KAASPLATEAU

400 g Havarti
400 g Danish kruiden Cream Cheese (verse Kruidenroomkaas)
400 g Castello blue

Natuurlijk is hier niet echt sprake van “bereiding”. Wel is het een kwestie van een goede kaaskeuze. kies voor een volgorde van zacht naar pittig van smaak. En leg ze in die volgorde op een schaal of kaasplank (serveren op een gebak-etagère staat ook heel leuk!).
Tip:
- Kies altijd minimaal 3 verschillende soorten kaas (à 100 g per persoon) en garneer het plateau met wat noten en “mondopfrissers” als: druiven, partjes peer, schijfjes appel en eventueel wat radijsjes, kers-tomaatjes, etc.
- Geef er wat (niet teveel!) kleine rondjes roggebrood of Kavli (heel dun knackebrot) of kleine matzes of stokbrood of sesamtoastjes bij met roomboter.
- En natuurlijk een lekker glas wijn of port.
- Probeer ook eens Castello white met Jarlsberg en Danish blu of Tilsiter met Esrom en Mycella.

4 personen

land : Denemarken
gerechtsoort : nagerecht

bron : 30 Deense recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: