zondag 7 november 2010

Rödgröd med flöde (Denemarken)

RÖDGRÖD MED FLÖDE (VRUCHTENGELEI MET ROOM)

500 g aalbessen
500 g frambozen
4 dl water
100 g suiker
1 eetlepel maïzena
1 theelepel vanille-essence
2 dl room
50 geroosterde amandelen

Was de aalbessen en frambozen en doe ze in een braadpan.
Voeg het water toe en breng dit langzaam aan de kook.
Laat de vruchten 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de suiker toe en roer dit voorzichtig door de vruchten.
Meng de maïzena aan met twee eetlepels water en voeg dit al roerende bij de vruchten.
Laat de vruchtengelei 3 minuten doorkoken.
Neem de vruchtengelei van het vuur en voeg de vanille-essence toe.
Laat de gelei geheel afkoelen.
Sla de slagroom stijf tot vladikte.
Verdeel de vruchtengelei over vier glazen schaaltjes, schenk de dikke room erover en garneer dit met de geroosterde amandelen.

4 personen

land : Denemarken
gerechtsoort : nagerecht

bron : Een culinaire wereldreis : ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: