DEENSE SALADE
1 kropsla
klein kropje rode sla (radicchio)
75 g Deense blauwe kaas (Danablu)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode-wijnazijn
2 eetlepels fijngesneden bieslook
klein teentje knoflook
peper
zout
De slasoorten wassen, klein scheuren, heel goed laten uitlekken. Mengen met kleine stukjes kaas. Een sausje roeren van olie, azijn, fijngesneden bieslook, uitgeperst knoflook, peper en zout. De sla aan tafel aanmaken.
Tip : De rode sla, die meestal nogal prijzig is, maar waarvan u ook maar weinig nodig hebt, kunt u vervangen door zeer fijn geschaafde rode kool. Probeer ook eens feta (vaak in Denemarken gefabriceerde Griekse kaas) in plaats van Danablu.
4 personen
land : Denemarken
gerechtsoort : salade
bron : Jozef van Houdt [lekkererecepten]
zondag 7 november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten