FINSE LEVER MET RIJST
200 g rijst
zout
15 g boter
4 plakjes bacon
1 ui, gepeld en kleingesneden
2 eieren
½ l melk
100 g rozijnen
2 eetlepels keukenstroop
70 g kalfslever, gemalen
zout
witte peper uit de molen
majoraan
Kook in een pan met water en wat zout de rijst gaar en droog volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de boter in een pan en bak hierin de bacon bruin en knapperig. Neem de bacon uit de pan en verkruimel de plakjes, houd ze apart. Fruit in het achtergebleven bakvet de ui circa 3 minuten. Neem de pan van de hittebron. Klop in een kom de eieren los en meng er de rijst en de melk door. Kneed de bacon, de ui, de rozijnen, de stroop en de lever door het mengsel en beng het op smaak met wat zout, peper en majoraan. Schep het mengsel in een beboterde ovenschaal en bak het gerecht circa 1 ¼ uur in de op 175°C voorverwarmde oven tot het gaar is.
4 personen
land : Finland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
zondag 7 november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten