NOORSE APPEL-KOOLSALADE
200 gr. Jarlsberg of (Finse) Emmental
1 eetl. crème fraîche
1 eetl. grove mosterd
1 savooiekool
1 ui
2 goudrenetten
4 eetl. verse dille, gehakt
1 eetl. citroensap
4 eetl. mayonaise
peper
zout
Snij de kool ragfijn, snipper de ui en hak de kaas in kleine blokjes.
Schil de goudrenetten, hal het vruchtvlees ook in fijne blokjes en besprenkel met citroensap.
Meng nu alles door elkaar, maak aan met de mayonaise, dille, crème fraîche en moster en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heerlijk bij barbecue-gerechten of een moot gebakken vis.
4 personen
land : Noorwegen
gerechtsoort : bijgerecht
bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens
zondag 7 november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten