zondag 7 november 2010

Noorse appel-koolsalade (Noorwegen)

NOORSE APPEL-KOOLSALADE

200 gr. Jarlsberg of (Finse) Emmental
1 eetl. crème fraîche
1 eetl. grove mosterd
1 savooiekool
1 ui
2 goudrenetten
4 eetl. verse dille, gehakt
1 eetl. citroensap
4 eetl. mayonaise
peper
zout

Snij de kool ragfijn, snipper de ui en hak de kaas in kleine blokjes.
Schil de goudrenetten, hal het vruchtvlees ook in fijne blokjes en besprenkel met citroensap.
Meng nu alles door elkaar, maak aan met de mayonaise, dille, crème fraîche en moster en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heerlijk bij barbecue-gerechten of een moot gebakken vis.

4 personen

land : Noorwegen
gerechtsoort : bijgerecht

bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: