zondag 7 november 2010

Aardperen-omeletrol (Zweden)

AARDPEREN-OMELETROL

500 gram aardperen
1 takje verse tijm
250 gram verse spinazie; goed gewassen
1 sjalotje; fijngehakt
1 teen knoflook; fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1½ eetlepel boter; zacht
6 eieren
75 milliliter room-melk; (half om half)
2 eetlepels olijfolie
zout en peper; naar smaak

Aardperen schillen en in kleine stukjes snijden. In lichtgezouten water met tijm gaarkoken. Afgieten en goed uit laten lekken. Spinazie 1 - 2 minuten in lichtgezouten water koken. Afgieten en goed uit laten lekken: het laatste water er uit drukken. Sjalot en knoflook in 1 el olijfolie zachtjes fruiten, niet bruin laten worden. Aardpeer toevoegen en nog even doorbakken. Pureren (niet al te fijn). Spinazie en boter met een vork door de puree roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Klop de eieren met room-melk en 2 el olijfolie. Bak er 4 dunne omeletten van. Leg ze op bakpapier om wat af te koelen. Leg een omelet op een stuk plastic folie. Verdeel ¼ van de puree over het breedste stuk van de omelet en rol deze met behulp van de folie op. Doe dit met alle omeletten.
Snijd iedere omelet doormidden en serveer de 2 delen met "geroosterde kikkererwten met groenten" (zie recept).

4 personen

land : Zweden
gerechtsoort : eigerecht

bron : Niclas Rapp, via Tabitha [vegetariers]

Geen opmerkingen: