SUKKERBRUNEDE KARTOFLER (GEZOETE AARDAPPELEN)
500 g geschrapte kleine aardappelen (krieltjes)
zout
1½ el boter of margarine
50 g suiker
3 sprietjes bieslook
Aardappelen wassen. In pan met weinig water en zout, aardappelen in ± 10 min. bijna gaar koken. Afgieten. Laten afkoelen. Boven kopje bieslook fijnknippen.
In braadpan boter smelten. Suiker erdoor roeren. Aardappelen toevoegen. Al roerende op hoog vuur aardappelen in ± 7 min. goudbruin bakken. Aardappelen overdoen in schaal. Bieslook erover strooien. Lekker bij Rullesteg en Rødkål.
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 60 / 10 minuten
land : Denemarken
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip april 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten