zondag 7 november 2010

Sukkerbrunede kartofler (Denemarken)

SUKKERBRUNEDE KARTOFLER (GEZOETE AARDAPPELEN)

500 g geschrapte kleine aardappelen (krieltjes)
zout
1½ el boter of margarine
50 g suiker
3 sprietjes bieslook

Aardappelen wassen. In pan met weinig water en zout, aardappelen in ± 10 min. bijna gaar koken. Afgieten. Laten afkoelen. Boven kopje bieslook fijnknippen.
In braadpan boter smelten. Suiker erdoor roeren. Aardappelen toevoegen. Al roerende op hoog vuur aardappelen in ± 7 min. goudbruin bakken. Aardappelen overdoen in schaal. Bieslook erover strooien. Lekker bij Rullesteg en Rødkål.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 60 / 10 minuten

land : Denemarken
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip april 1987

Geen opmerkingen: