FINSE CHAMPIGNONSALADE
500 g champignons
1 kopje water
3 eetl witte wijnazijn
4 eetl slagroom
3 eetl mayonaise
½ theel zout
¼ theel witte peper
2 eetl verse fijn gesneden peterselie
4 blaadjes kropsla
De champignons zorgvuldig schoonmaken en in plakjes snijden. Het water met de azijn aan de kook brengen en over de champignons schenken. De champignons 5 minuten in het hete azijnwater leggen en vervolgens laten uitlekken. De slagroom met de mayonaise, zout, peper en de peterselie tot een slasausje roeren en over de uitgelekte champignons schenken. De salade 5 min afgedekt laten intrekken. Daarna opdienen op een bed van slablaadjes.
4 personen
land : Finland
gerechtsoort : salade
bron : Carla [Essie’s receptenhoek]
zondag 7 november 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten